Winterspelen Dongen gaan door, maar met maatregelen

DONGEN - Waar de Olympische Winterspelen normaal om de vier jaar worden gehouden, is dit een jaarlijks evenement in Dongen. Een week waarin de Dongense kinderen van groep 3 tot en met de brugklas meegezogen worden in een verhaal en meedoen aan leuke spelletjes. Helaas maakt de coronacrisis het onmogelijk om dit winterfeest te vieren op de normale manier. Toch heeft Stichting Dongense Jeugdraad een alternatief op de planken gezet.

Kleinere groepjes

''We gaan de kinderen verdelen in kleinere groepjes van drie of vier mensen die alleen in de ochtend of middag komen spelen. Ook hebben wij meerdere locaties beschikbaar gesteld, zodat wij iedereen goed kunnen onderverdelen. Zo kan de Winterspelen 2020 gewoon doorgaan, maar dan met kleine groepjes'', aldus Karlijn Agterberg van Stichting Dongense Jeugdraad.

Online vergaderen

Ook de voorbereiding moest dit jaar anders en dat was ook voor Agterberg even wennen. ''Normaal doen we het samen met onze honderd vrijwilligers, maar dit jaar was dat alleen met het vaste team van twintig personen. Alle vergaderingen zijn online geweest en dat is een stuk minder gezellig dan normaal.''

Toch heeft de Dongense Jeugdraad zich goed voorbereid. ''We hebben meerdere scenario's besproken en uiteindelijk is deze het meest geschikt. Gelukkig is de situatie niet zo erg dat de Winterspelen helemaal niet meer door kunnen gaan.'' De inschrijving van de Winterspelen is geopend sinds 9 november. Kinderen kunnen zich tot en met 7 december aanmelden.

Deel dit bericht met je vrienden!