Xenos distributiecentrum Waalwijk breidt uit

WAALWIJK - Xenos heeft in Duitsland meer succes dan in Nederland. Bij onze oosterburen behaalde het bedrijf een omzetstijging van twintig procent over het jaar 2015. Daarnaast stijgt het aantal winkels in Duitsland nog steeds. Omdat de retailer verwacht verder te groeien, wordt het distributiecentrum in Waalwijk uitgebreid.

Met de uitbreiding van het het distributiecentrum in Waalwijk is een investering gemoeid van meer dan 30 miljoen euro.

De omzet in Duitsland in 2015 steeg met twintig procent en daarbij werden meerdere nieuwe winkels geopend. De Duitsers hebben nu 62 filialen van Xenos. Wereldwijd zijn er 76 Xenos-winkels. De webshop, die inmiddels meer dan een jaar online is, is goed voor ongeveer vijf procent van de totale omzet.

Ondanks de investeringen die worden gedaan en de stijgende Duitse omzet, verdwijnen er toch banen bij Xenos. Omdat de Nederlandse tak de omzet fors zag dalen verdwijnen er in totaal 250 banen. Dit komt voort uit de grote schoonmaak dat het moederbedrijf Blokker in 2014 heeft ingezet. In 2015 verdwenen zodoende al 400 banen bij de winkelketen.

Xenos probeert de dalende omzet een halt toe te roepen en schrapt daardoor banen. Daarnaast is het bedrijf gestart met moderniseren. Omdat eerdere investeringen in het moderner maken van het bedrijf nog niet de volledig hebben gewerkt, wordt er opnieuw geïnvesteerd.

Bron: Logistiek Profs

Deel dit bericht met je vrienden!