Ysboerke Willy van Alphen rijdt al tientallen jaren met plezier door Waalwijk (Video)

WAALWIJK - Hij hoeft maar even aan de bel te trekken en er staat al een peloton aan kinderen klaar om een ijsje te halen. Ysboerke Willy van Alphen rijdt nu al tientallen jaren door Waalwijk en iedereen kent hem. "Je maakt met iedereen een praatje en is het ook heel gezellig op een dag", lacht Willy. Een van de klanten van Willy geeft zelfs aan dat de ijsboer ondertussen een begrip in de regio is.

Dezelfde klanten lieten goed van zich horen toen Willy een paar jaar geleden in de lappenmand belandde en een paar forse operaties moest ondergaan. Hij kreeg meer dan driehonder kaarten binnen. "Ik was echt bang dat ik na mijn operaties niet meer in de wagen kon rijden", vertelt Willy. "Maar gelukkig liep alles goed af en kan ik blijven rijden. Het zou zonde zijn als er naar honderd jaar een einde komt aan dit beroep."

Normaal gesproken staat hij ook geregeld bij evenementen, maar vanwege corona zijn die er nu niet. Van Alphen: "Ik werk zeven dagen per week, bij mooi weer en slecht weer. Dat moet ook wel, anders wordt het op financieel gebied ook lastig. Maar ik vind het ook wel leuk om te doen hoor." Van Alphen heeft eigenlijk alleen in de winter rust, want dan rijdt niet.

Op de vraag hoe lang hij nog doorgaat heeft Willy geen antwoord. "Ik ga door zolang het nog kan. Ik denk overigens ook niet dat iemand mijn wagen over gaat nemen. Er zijn maar weinig rijdende ijsboeren in Nederland, omdat de meeste mensen gewoon naar een ijssalon in hun dorp of stad gaan. Bovendien heb ik geen kinderen die het over kunnen nemen."

Deel dit bericht met je vrienden!