Zo gaat De Langstraat om met storm Eunice

DE LANGSTRAAT - In De Langstraat worden maatregelen getroffen tegen de storm. Alle gemeenten maken zich klaar om zoveel mogelijk schade te voorkomen.

In Kaatsheuvel staan minder kraampjes op de markt dan anders en GGD Hart voor Brabant heeft de testlocatie in Waalwijk gesloten. Ook verschillende scholen hebben maatregelen getroffen. Zij sturen de kinderen naar huis, voor de storm losbarst.

Toch treft niet iedere gemeente specifieke maatregelen. De gemeente Dongen heeft geen beperkende maatregelen getroffen, maar de calamiteitendienst staat paraat voor wanneer er iets gebeurt. Ook de gemeente Heusden treft geen extra maatregelen.

Waalwijk daarentegen heeft wel maatregelen genomen om zo veel mogelijk overlast te voorkomen. Zo worden de kleppen van de bakken op de milieustraat vastgemaakt, zodat die niet open kunnen waaien en er geen afval wegvliegt. Daarnaast staan er boomploegen paraat. Zij moeten eventueel omgewaaide bomen opruimen. Ook heeft de gemeente er voor gezorgd dat er mensen van de storingsdienst klaar staan als mensen problemen hebben.

Deel dit bericht met je vrienden!