Zorgen over fiets verlichting

HEUSDEN - Te veel kinderen in de gemeente Heusden hebben geen of slechte verlichting op hun fiets. Wethouder Kees van Bokhoven van Heusden maakt zich hier zorgen over.

"Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij de verkeersdeelnemers zelf, maar wij gaan en blijven via de scholen wijzen op de gevaren van fietsen zonder goede verlichting.” De wethouder baseert zijn waarschuwing op ervaringen die Veilig Verkeer Nederland (VVN) op scholen heeft opgedaan.

"Op een aantal scholen bleek dat de verlichting van 30 procent van de fietsen ontbrak of niet goed in orde was. Met uitschieters tot zelfs 40 procent. Dit ondanks de acties en ondanks de waarschuwingen die de politie uitdeelt.”
Afgelopen jaar heeft Heusden veel geïnvesteerd in voorlichting, om de mensen bewust te maken van de gevaren van fietsen zonder goede verlichting. Daar gaat de gemeente dit jaar mee verder. "Maar dan nog gebeuren er ongelukken of bijna-ongelukken omdat de verlichting niet goed was. Dat kan leiden tot een enorm schuldgevoel”, aldus Van Bokhoven.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!