Zussen Duister geven strijd voor woonwagen niet op (Video)

HEESBEEN - De zussen Melanie en Bernadet Duister  zussen willen al jaren een eigen plek op het woonwagenkamp in Heesbeen. De plek waar ze geboren en getogen zijn en niet meer weg willen. Op het terrein aan de parallelweg zijn twee legen plekken. Daar zouden de zussen graag ieder een woonwagen willen bouwen. De gemeente staat dit echter niet toe. Ze zijn niet van plan om het woonwagenkamp vol te bouwen en halen ook de brandveiligheid aan als punt.

Kraakactie
Melanie kraakt inmiddels al meer dan een maand een plek op het kamp, uit protest. Ze heeft spandoeken opgehangen met leuzen erop als: om mijn cultuur te bewaken, ben ik gaan kraken, ik wil geen huis in een wagen ben ik thuis en wij zijn het wachten zat. De caravan, waar Melanie nu ook in verblijft, is een tijdelijk optie. Melanie hoopt dat de gemeente iets gaat doen.

Na enkele weken kwam de gemeente dan ook met een reactie richting de familie. Het is volgens haar niet toegestaan om zonder vergunning een caravan of een ander bouwwerk op de voormalige standplaatsen neer te zetten. Ze vraagt daarom ook dringend deze ‘overtreding’ vrijwillig te beëindigen. Wat de sancties zijn als dat niet gebeurt, is nog niet duidelijk.

Melanie geeft tot nu toe nog geen gehoor aan deze vraag. De familie krijgt steun van Sabina Achterbergh van Woonwagen Belangen Nederland en advocaat Sjoerd Jaasma, gespecialiseerd in woonwagenrecht.

+

Deel dit bericht met je vrienden!