Gemeente Waalwijk gaat gesprek aan met Hoefsvengebied

WAALWIJK- Wethouder Dilek Odabasi van de gemeente Waalwijk gaat in gesprek met Stichting Hoefsvengebied. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. De Stichting Hoefsvengebied trok eerder aan de bel omdat ze zich niet serieus genomen voelde in hun bezwaren tegen de plannen.

Ook kreeg de stichting het gevoel dat ze de schuld kreeg van verwarring rondom de plannen. “Door te zeggen 'we snappen de verwarring' lijkt de gemeente te impliceren dat wij als stichting onjuiste informatie verspreiden, wat absoluut niet het geval is!”, aldus de voorzitter van de stichting Hoefsvengebied.

De gemeente snapt dat de stichting ontstemd is. ''We begrijpen dat er verwarring is ontstaan door de woordkeuze. Met onze reactie impliceren wij verder niets”, aldus de woordvoerder.

Het is volgens de stichting nog niet duidelijk wanneer dit gesprek gaat plaatsvinden, maar vindt het prima om met de gemeente in gesprek te gaan.'' Inhoudelijk moet het gesprek wat ons betreft gaan over het hertenkamp, biodiversiteit en eventuele uitbreiding van recreatieve waarden en functies. Vanuit de gemeente is daarbij al gesproken over de speeltuin en de surfvijver. Verder willen we inhoudelijk meer weten over de plannen voor een nieuwe horecagelegenheid op de plek van het oude Lido.''

Lees ook: https://www.langstraatmedia.nl/hoefsvengebied-voelt-zich-in-hoek-gezet/