Strenger RIVM-advies houdt docenten en leerlingen thuis

WAALWIJK - Het strengere advies van het RIVM zorgt voor meer ziekmeldingen onder zowel docenten als leerlingen van het Dr Mollercollege en de Walewyc.

Dat laat directeur Kees Maas van het Dr Mollercollege desgevraagd weten. “Ik en mijn collega van de Walewyc hebben nauw contact over de situatie, daar wij in hetzelfde gebouw zitten.”

Elf medewerkers thuis
In totaal zijn 11 van de ongeveer 150 medewerkers van de scholen preventief thuisgebleven. “Zeker zeven van hen zouden zonder het advies gewoon zijn komen werken. In overleg hebben we besloten het goede voorbeeld te geven en het zekere voor het onzekere te nemen”, aldus Maas.

Leerlingen die zich ziekmelden krijgen een telefoontje van de school. “Het zijn er meer dan normaal. Bij navraag blijkt dit bij een flink aantal vanwege het advies van het RIVM.” Maas gaat uit van goede intenties. “Ik ben blij dat mensen dit serieus nemen.”

De ziekmelding van de medewerkers betekent dat er lessen uitvallen. “Dat is niet op te vangen, we hebben geen poule van vervangers klaar staan.” De directeur benadrukt dat er in het gebouw geen gevallen van coronabesmetting bekend zijn. “Niet bij de leerlingen en niet bij de medewerkers.” Bij sommige basisscholen zijn de gevolgen groter. Zo is er deze maandag geen les bij het Zilverlicht in Waalwijk, bevestigt een medewerker.

Examens: Vingers gekruist
Voor de examenklassen komt het eindexamen nu snel dichterbij. “Wat dat betreft kijken mijn collega en ik elkaar diep in de ogen en houden we de vingers gekruist”, stelt hij. “Voor wat betreft de schoolexamens zijn we flexibel, daar kunnen we zelf maatregelen nemen. Denk aan afwijkende tijden.”

Het centraal examen in mei is lastiger, daarvoor zijn de scholen afhankelijk van de landelijke maatregelen en de verplichte planning. “Ik maak me daarover geen zorgen, want ik heb daar geen invloed op.”

Deel dit bericht met je vrienden!