ACW presteert goed tijdens Internationale Cross

BREDA - In het Mastbos in Breda werd op zondag 31 januari 2016 een Internationale Cross georganiseerd, daarbij liepen ook enkele atleten van Atletiek Club Waalwijk mee.

De atleten kwamen zowel uit de Benelux als uit Engeland, deze cross behoort tot de grote Internationale crossen van Nederland. Het was een parcours over bospaden wat door de vele regenbuien van de afgelopen dagen, heel zwaar was door de vele waterplassen en modder. Bij sommige rondes was het parcours extra zwaar gemaakt doordat de atleten over flinke boomstammen moesten springen.

Het weer zat ook niet echt mee want het bleef ook op de wedstrijddag zelf maar regenen.
De G-atleten hadden de tweede start van de dag.

De G-groep was opgesplitst in Junioren en Senioren. Dennis Slaats uit Waalwijk en Rick Standaert uit Kaatsheuvel liepen beide bij de Junioren en werden met een flinke voorsprong op nummer 3, respectievelijk 1ste en 2de. Zij liepen een afstand van 995 meter.

Bij de Senioren G-atleten werd Tobias de Jager uit Waalwijk, nadat hij de afstand van 1550 meter had gelopen, 2de.

Jongen Pupil-B Ruben van Geenen uit Waalwijk werd in een sterk veld, 2de.
Ruben moest de afstand van 1200 meter lopen.

Bij de categorie Vrouwen Masters 35+ stond een druk deelnemersveld aan de start. Jessica Westerhoff-Joosten uit Kaatsheuvel liep na een zwaar bevochte wedstrijd naar de 5de plaats, ze moest de afstand van 7620 meter lopen.

Deel dit bericht met je vrienden!