Appelpannekoeken

 

Appelpannekoeken
Recipe Type: Gebak
Cuisine: Nederlands
Author: Eugenie's
Prep time:
Cook time:
Total time:
Voor 10 stuks
Ingredients
  • 2 appels
  • 150 gr kwark
  • 50 gr boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout
  • Olijfolie om in te bakken
Instructions
  1. Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakken van ongeveer 6 mm dik. Bestrooi de appelringen met wat kaneel.
  2. Roer de eieren los met de kwark.Voeg het boekweitmeel, een klein beetje zout en de bakpoeder toe. Meng het even goed door elkaar.Verhit wat olijfolie in een koekenpan.Haal een appelring met je vingers door het beslag en leg hem voorzichtig in de pan. Je kunt er 3 tegelijk bakken. Por eventueel met de achterzijde van een pollepel in de holte van de pannenkoek ring zodat deze open blijft.Bak de appel pannenkoekjes in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.Garneer met wat poedersuiker.