Beste straatvoetbalteam van Nederland komt uit Waalwijk

WAALWIJK - Straatvoetbalteam ‘Dubbel W’ uit Waalwijk heeft de 2e plaats behaald in een toernooi om de titel ‘Beste straatvoetbalteam van Nederland’.

Zaterdag 11 juni was het dan eindelijk zover voor de 50 teams die zich hadden gekwalificeerd op de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbal dag’. De finaledag van de ‘Nationale Straatvoetbalkampioenschappen werd georganiseerd door de Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN). Teams uit het hele land in de leeftijdscategorieën 10-12 jaar en 13-15 jaar hebben gestreden om de titel ‘Beste straatvoetbalteam van Nederland’.

Al in de vroege zaterdagochtend waren de voetballers en supporters onder begeleiding van Buurtsportwerker en coach Erdem Altin en Tavenu jongerenwerker Clayton Chirino met de bus afgereisd naar de Borchlandweg in Amsterdam waar de wedstrijden werden gespeeld. Daarnaast waren er nog supporters, ouders en familieleden van de spelers, op eigen gelegenheid naar Amsterdam gekomen om het Waalwijkse team aan te moedigen. Hiermee had het team de grootste supportersaanhang van het toernooi. In het kader van Waalwijk promotie speelde het team hun wedstrijden in shirts van RKC Waalwijk.

In de categorie jongens van 13-15 jaar waar het Waalwijkse team in uitkwam, ging het er vaak zeer fanatiek aan toe waardoor er spannende wedstrijden volgden. De teams gaven alles om een plek in de finalerondes veilig te stellen. Aanvankelijk zag het er niet rooskleurig uit omdat de eerste twee poulewedstrijden werden verloren, maar na mentaal oplapwerk door coach Erdem en een cruciale winst in de derde partij, knokten Team Dubbel W en De Shakers zich naar de finale. In een zinderende wedstrijd maakte De Shakers halverwege de 1-0 om vervolgens 3 minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen door de 2-0 binnen te schieten. In de troostfinale stelden FC Losgooiers de 3e plek veilig door van Para United te verslaan.

Spelers en begeleiding zijn trots op hun prestaties, om na een 1e plaats op de ‘5 mei nationale straatvoetbal dag’ in Eindhoven is nu geëindigd te zijn als ‘2e beste straatvoetbalteam van heel Nederland’ en bedanken alle supporters voor hun steun.

Deel dit bericht met je vrienden!