Bewoners Westeinde Waalwijk eisen hoog hek

WAALWIJK - Een hekwerk van minstens vier meter hoog, met spijlen in plaats van gaas. Dat eisen buurtbewoners van het Westeinde in een brief aan de gemeente Waalwijk als het plan doorgaat om 120 arbeidsmigranten in het voormalig zorghuis Samarja te huisvesten.

"Gaas kan worden doorgeknipt”, licht Nico Musters toe. Hij schreef de brief namens de actiegroep die in het Westeinde actief is. "Dat is daarom niet veilig genoeg.”

Zo’n vijftien huishoudens uit de straat zijn aangesloten bij de actiegroep. Enkele tuinen van huizen in de straat grenzen direct aan het terrein van Samarja. Zonder een drastische maatregel als een hek vreest Musters dat de arbeidsmigranten de tuinen zullen betreden. "Met bijvoorbeeld diefstal tot gevolg”, zegt Musters. "Als je een grote groep mensen bij elkaar zet, dan krijg je trammelant. Dat heb je met een grote groep Nederlanders, maar ook met Polen.”

Musters zegt te weten waar hij over praat. In november schreef hij met twee andere bewoners een brief aan de gemeenteraad waarin hij sprak over een ‘onhoudbare situatie’ in Besoyen door Oost-Europeanen. Zo was er volgens hem sprake van drank- en drugsmisbruik en parkeeroverlast. De brief werd gesteund door zo’n vijftig huishoudens. "Het liefst willen we dat dit plan niet doorgaat. Maar anders moet onze enigszins veiligheid worden gewaarborgd. Dat is al moeilijk genoeg. Daarom eisen we nu een hek.”

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!