Bierincident op club SV Capelle loopt nog steeds

SPRANG-CAPELLE –  Voetbalclub SV Capelle is al bijna twee jaar aan het steggelen met de gemeente Waalwijk. Dit gaat over het feit dat de club in februari 2019 een boete heeft gekregen van 1360 euro voor het schenken van alcohol aan minderjarigen.

Het begon allemaal met een incident in de kantine van de club. Een barmedewerker werd betrapt op het schenken van alcohol aan minderjarigen. Er is destijds gebruik gemaakt van lokjongeren die samen met een toezichthouder te werk gingen. Wat deze zaak zo ingewikkeld maakt, is dat de toezichthouder en de lokjongeren een ander verhaal hebben dan de barmedewerker. De barmedewerker geeft aan dat hij gevraagd heeft naar het rijbewijs en zelfs zijn bril moest pakken om het te bekijken. De lokjongeren en toezichthouder geven aan dat de barmedewerker enkel heeft gevraagd naar de leeftijd en hij had volgens hen geen oog op het identiteitsbewijs. Inmiddels loopt de zaak al bijna twee jaar en er komt een vervolg in de rechtbank. In de tussentijd zijn er verschillende partijen betrokken geraken bij de zaak.

SV Capelle

De club heeft aangegeven dat ze zelf nog altijd veel vragen hebben bij de zaak. Daarnaast vinden zij het niet goed dat er bier wordt geschonken aan minderjarigen. Daarnaast heeft  SGP-raadslid Henk van Zelst zich vastgebeten in de zaak. Maar wil over het verdere verloop van de zaak geen uitspraak doen. Van Zelst werd destijds door de gemeentelijke bezwarencommisie de mond gesnoerd. Dat vond hij onterecht. Hij zou namens de voetbalclub het woord doen maar dat mocht niet. Hij gaf aan alleen iets te willen doen voor de vereniging.

Gemeente Waalwijk                                                                     

Ook de gemeente Waalwijk is betrokken bij deze zaak. Juridisch adviseur Bram van Leeuwen riep de rechter op om de toezichthouder en de twee jongeren onder ede te laten verhoren. Een woordvoerster van de gemeente had destijds aangegeven dat dat helemaal niet nodig was. “Het proces verbaal is voor ons op dit moment heel volledig, het bevat alle relevante feiten en omstandigheden”, zegt een woordvoerder van de gemeente Waalwijk. Volgens hun valt er niks meer toe te voegen aan het proces verbaal. Wel geeft de gemeente aan dat ze op dit moment geen bezwaar hebben tegen getuigenverhoor onder ede. De gemeente heeft de zaak ook intern besproken en het definitieve oordeel is aan de rechter.

Huidige situatie

Deze maand werden de getuigen onder ede verhoord en er komt nog een vervolg op de rechtszaak met de andere getuigen. Het einde van juridische strijd is nog niet in zicht en het definitieve oordeel is aan de rechter. het lijkt er dus op dat het nog wel even gaat duren.

Deel dit bericht met je vrienden!