Bol.com krijgt korting van Gemeente Waalwijk

WAALWIJK - Webwinkel Bol.com heeft korting gekregen op grond die het in Waalwijk heeft gekocht voor de bouw van een nieuw distributiecentrum. Uit de hypotheekakte blijkt dat de webwinkel voor 10,6 miljoen euro tien hectare grond heeft gekocht aan de Kloosterheulweg nummer 14.

Omgerekend betaalt de dochter van Ahold 106 euro per vierkante meter, exclusief btw. Dat is fors minder dan de prijs die de gemeente Waalwijk doorgaans voor haar grond vraagt; 140 euro per vierkante meter.

Volgens de gemeente Waalwijk zijn vraagprijzen niet in beton gegoten, zeker niet in de huidige economische markt en ook niet alleen voor Bol.com. Het gaat volgens de woordvoerder om een ‘gigantische lap grond’. "Bij grote oppervlakten zijn er ook minder kosten voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen en riolering."
De gemeente Waalwijk wil de details van het contract met Bol.com die uiteindelijk de prijs hebben bepaald niet bekend maken.

De gemeente Waalwijk wilde Bol.com graag binnen halen vanwege de werkgelegenheid die het oplevert. Er werken nu in Waalwijk een paar honderd mensen voor Bol.com. Zij zijn in dienst van Docdata, de logistieke partner van Bol.com. Er wordt verwacht zeker duizend mensen extra nodig te hebben. Bij de zoektocht van Bol.com naar een geschikte locatie voor het nieuwe distributiecentrum schijnt Waalwijk concurrentie te hebben gehad van een gemeente in Gelderland.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!