Bouw Prins Bernhardplein Kaatsheuvel gestart

KAATSHEUVEL - Ruim vijf jaar heeft het geduurd, maar er wordt nu toch echt gebouwd aan het Prins Bernhardplein en de Mgr. Völkerstraat in Kaatsheuvel. Om dat heuglijke feit te vieren, mochten de Loonse wethouders Bruijniks en Ligtenberg woensdagmiddag een naad in de fundering dichten met beton.

Ze deden dat samen met de aannemer, Alphons Coolen Bouw BV uit Tilburg. Op het terrein waar jaren geleden de oude huizen al zijn gesloopt, komt nieuwbouw van wooncorporatie Casade. Er staan straks negen huur- en vijf koopwoningen en een gebouw van drie woonlagen met in totaal vijftien zorgappartementen. Eind juni zullen de eerste woningen al worden opgeleverd.

Directeur-bestuurder Roel van Gurp van Casade stond nog even stil bij de langdurige voorgeschiedenis sinds 2010. Malaise in de bouw, voortschrijdende inzichten en protesterende omwonenden die het plan te kolossaal vonden, waren de oorzaken van de vertraging. ‘Maar ik ben erg blij dat we nu op deze plaats midden in de gemeenschap deze nieuwbouw kunnen realiseren’, constateerde Van Gurp tevreden.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!