Compostdag in de gemeente Waalwijk

WAALWIJK - Op zaterdag 26 maart van 10:00 tot 14:00 uur kunnen inwoners op vertoon van een legitimatiebewijs gratis compost ophalen nabij de milieustraat aan de Dullaertweg in Sprang-Capelle. Inwoners mogen maximaal één kuub compost ophalen. Met deze actie wil de gemeente Waalwijk haar inwoners bedanken dat zij het gft- en groenafval gescheiden aanleveren. Het scheiden van organisch afval levert een positieve bijdrage aan het milieu.

De gemeente raadt inwoners net als voorgaande jaren aan er op tijd bij te zijn, want op = op. Vergeet niet zelf een schep, emmer of zak mee te nemen. Het aanwezige personeel helpt mensen die met een aanhangwagen komen met laden.

Compost is een uitstekende bodemverbeteraar en is perfect voor gebruik in de tuin. Compost voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Ook verbetert compost de structuur van de bodem, zorgt het voor een goede waterhuishouding en ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Deel dit bericht met je vrienden!