De Ouwe Toren kan open blijven

WAALWIJK- Ontmoetingscentrum De Ouwe Toren in Waalwijk kan open blijven. De stichting ging in eerste instantie niet akkoord met een huurverhoging die de gemeente voorstelde, maar kiest nu eieren voor haar geld. Daardoor hoeven verenigingen als: ‘De Notenkrakers’, zanggroep ‘Next!’ en bridgeclub ’t Goede Contact’ toch niet op zoek naar een nieuwe locatie.

De stichting maakt sinds 2010 gebruik van De Toren. Er werd destijds afgesproken dat de stichting jaarlijks 13.000 euro huur aan de gemeente moest betalen. Een coulance, want de huurprijs zou volgens de markt 18.000 euro moeten zijn. De gemeente kondigde vorig jaar aan dat de stichting zich voortaan aan de huursom van 18.000 euro moest houden, maar De Toren stelde juist een verlaging van 8000 euro voor, wegens achterstallig onderhoud.

De gemeente ging niet akkoord en hierdoor dreigde een sluiting voor het centrum, dat wekelijks 350 bezoekers trekt. Beide partijen hebben een overeenkomst gesloten. De huurprijs gaat nu stapsgewijs omhoog, maar de gemeente gaat kijken naar het onderhoud.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!