Dit zijn de drie misleidendste voedingsproducten van het jaar

DE LANGSTRAAT - Voedselwaakond Foodwatch kijkt elk jaar naar welke voedselproducent de meest misleidende truc gebruikt om consumenten op het verkeerde been te zetten. Deze producten vind je ook in de schappen in de Langstraat. Dit jaar de volgende producten genomineerd voor het zogenaamde ‘Gouden Windei’:

  1. De ambachtelijke Salade Oma’s Aardappel-Scharrelei. De naam suggereert een ambachtelijk duurzaam product, maar in werkelijkheid zit het vol met industriële ingrediënten zoals conserveermiddelen en zoetstoffen.
  2. Jumbo Ice Teas: Op de verpakking vind je informatie dat het goed zou zijn voor je ‘Inner Beauty’ en dat het bevordelijk zou zijn voor je immuunsysteem. De werkelijkheid: het gaat voornamelijk om suikerwater met wat toegevoegde vitamines.
  3. Kellogg’s All-Bran Fruit’n Fibre is genomineerd omdat de inhoud van het pak met een kwart is verkleind, terwijl de prijs maar lichtjes daalde. De prijs per kilo steeg daardoor flink.

Er komen elk jaar honderden tips binnen over fabrikanten die niet altijd rekening houden met wat mag en niet mag. Wanneer de ‘winaar’ bekend wordt gemaakt, is nog onduidelijk.

Deel dit bericht met je vrienden!


×

 

Hallo!

Klik op het logo om je bericht te typen.

× Stuur een bericht naar de studio