Efteling 20 mei weer open met derde van capaciteit

KAATSHEUVEL - Een derde van het maximaal aantal bezoekers, speciale wachtvakken en desinfectiepunten. Attractiepark Efteling opent naar alle waarschijnlijkheid 20 mei haar deuren.

“Daar zijn we heel blij mee”, vertelt Laura van den Bosch van Efteling. Bezoekers moeten online reserveren voor de dag die ze willen komen.

Hoeveel andere bezoekers ze dan tegen komen, hangt van verschillende factoren af. “Bijvoorbeeld of er attracties wegens onderhoud gesloten zijn”, vertelt ze. “Het hangt ook af van hoeveel personeel we kunnen inzetten.” Dat komt waarschijnlijk neer op maximaal 10.000 bezoekers.

Efteling heeft verschillende maatregelen genomen. “We laten karretjes of rijen leeg, zorgen voor vlakken op de grond in de wachtrij en passen de meandering in de wachtrij aan.”

Medewerkers zijn bovendien getraind zodat ze bezoekers aanwijzigingen kunnen geven hoe ze veilig in het park kunnen bewegen. “Dat communiceren we ook met borden en door het om te roepen.”

Veiligheid is normaal al prioriteit voor het park. “Maar dat gebeurt meer op de achtergrond. We geven nu heel duidelijk aan wat we verwachten van onze gasten. We moeten het in deze situatie echt samen doen.”

Deel dit bericht met je vrienden!