Efteling hoopt binnenkort weer open te gaan, tot die tijd virtuele tocht door Sprookjesbos

KAATSHEUVEL - Over twee weken mag de Efteling haar deuren weer openen, nadat het twee dicht bleef.  Of althans, dat hopen ze. "Na een looptijd van twee weken zouden we  automatisch terugkeren naar de gedeeltelijke lockdown volgens Rutte en de maatregelen die sinds 14 oktober golden. Uiteraard houden wij de berichtgeving goed in de gaten en zullen we ons aan de maatregelen houden", aldus de Efteling.

In die twee weken hebben de medewerkers er alles aan gedaan om paden en wegen weer netjes te maken. Bovendien worden er voorbereidingen getroffen voor de Winter Efteling. Dankzij de maatregelen zal het Oud & Nieuw feest voor reguliere parkbezoekers vervallen.

"We zijn klaar voor de heropening, maar we moeten nog even geduld hebben. Voor wie de opening volgende week donderdag te lang duurt, brengen we de Efteling-beleving alvast thuis met mooie beelden uit het Sprookjesbos.” zegt Koen Sanders, directeur Commercie, Creatie & Ontwikkeling. Tijdens de ca. 30  minuten durende virtuele wandeling wordt af en toe ook binnen gekeken in de huisjes.

Bron: Efteling