Efteling investeert ruim 10 miljoen euro in onderhoud

KAATSHEUVEL - De Efteling is niet zuinig als het gaat om groot onderhoud. Elk jaar investeert het pretpark meer dan 10 miljoen euro in opknapbeurten en renovaties. Dat onthult directeur Fons Jurgens in een interview met tijdschrift Elsevier Juist.

Volgens hem is dat vergeleken met andere attractieparken "een heel hoog budget". De afgelopen jaren werden onder meer Droomvlucht, Villa Volta, Fata Morgana, de Gondoletta, wildwaterbaan Piraña, schommelschip de Halve Maen, de Game Gallery, meerdere sprookjes en verschillende restaurants vernieuwd.

In hetzelfde interview vertelt Jurgens dat de Efteling niet altijd kiest voor de goedkoopste leveranciers en de meest commerciële oplossingen. "Je kunt hard duwen en dan verdien je misschien een keer 10.000 euro. Maar als die leverancier vervolgens failliet gaat, hebben wij niemand meer voor het onderhoud van de Python."

De Efteling is authentieker dan het 'Amerikaanse' Disneyland Paris, vindt de directeur. "Onze mensen mogen ook gewoon zichzelf zijn, zij worden niet gescript."

Bron: Looopings

Deel dit bericht met je vrienden!