Einde noodopvang Droomgaard

KAATSHEUVEL - Er zijn geen vluchtelingen meer op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Donderdag zijn de laatste 50 bewoners naar Zeewolde gebracht. Sinds januari heeft het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) in totaal 950 mensen op het vakantiepark opgevangen.

Omdat de gemeente Loon op Zand haar maatschappelijk verantwoordelijkheid wilde nemen en de nood in Nederland hoog was, stemde het college in december jl in met het verzoek van het COA. De gemeente had vertrouwen in de veerkracht van de inwoners en ondernemers. Mede hierdoor en door de inzet van vele betrokkenen, waaronder het COA, is de opvang in onze gemeente goed verlopen.

Tot 1 april 2016 mocht het COA maximaal 1.200 vluchtelingen opvangen op vakantiepark Droomgaard. Voor de periode hierna ligt er nog geen nieuw verzoek van het COA aan gemeente Loon op Zand.

Er zijn wel ontwikkelingen in provincie Noord-Brabant. De commissaris van de koning Wim van de Donk roept de gemeenten in provincie Noord-Brabant op om het tekort aan opvangplaatsen gezamenlijk op te lossen. De negen gemeenten van Hart van Brabant zullen zich hierop beraden. Gemeente Loon op Zand kiest daarbij voor een aanpak in samenspraak met de inwoners en de gemeenteraad.

Deel dit bericht met je vrienden!