Films keren terug in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Bijzonder Bruisend bv wil films draaien in Het Klavier. Volgens de exploitant is de Apollo-bioscoop nog niet vergeten. Een kleine tien jaar na de sloop van de voormalige bioscoop kunnen filmliefhebbers binnenkort weer in Kaatsheuvel terecht.

Bij het nieuwe multifunctionele gemeenschapshuis Het Klavier komt ook een soort Filmhuis. Exploitant Bijzonder Bruisend bv wil vier keer per maand films gaan draaien op groot beeldscherm. "We merken dat mensen het Apollo-theater van de in 2006 overleden Jan Smit nog niet vergeten zijn", aldus woordvoerder Carlo Bergmans. "Het was een begrip. Er bleek een grote vraag naar een plek in Kaatsheuvel waar weer net als vroeger films gedraaid worden."

Als het aan Bergmans ligt, wordt in februari begonnen met de filmvoorstellingen in de theaterzaal van Het Klavier, waar plek is voor ruim 240 bezoekers. Op dit moment wordt een groep Filmkenners samengesteld, die meedenkt over de te draaien films. De opzet is anders dan een echte bioscoop. "Er zullen niet de meest actuele films getoond worden", denkt Bergmans. "Het streven is om maandelijks vier films te draaien: twee voor een brede doelgroep, één voor ouderen en één voor de jeugd." Kaartjes gaan naar verwachting zo’n zes euro kosten.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!