Fitnessclinics bij Health City voor leerlingen Koningsschool

WAALWIJK - Health City Waalwijk heeft alle leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de Koningsschool uit Sprang-Capelle kennis laten maken met de fitnesssport. Op maandag 18 januari en 1 februari kwamen de ruim 80 leerlingen langs op de locatie van Health City, waar trainer Gerrie van Tilburg de lessen verzorgd heeft.

Gerrie had een circuit met 14 stations uitgezet waar de leerlingen in tweetallen om de beurt één minuut de oefening moest doen en de ander hierbij motiveerde. Op deze manier werd elk station bezocht waarin steeds andere spiergroepen werden getraind.

De kinderen hebben hun armspieren getraind met gewichten, hun buikspieren met het roeien, ze mochten schoppen tegen een karatepaal. Ook hebben zij gebokst, gehinkeld, met zware touwen gesleept en nog veel meer. De nadruk lag op het motiveren van elkaar. De leerlingen merkten dat ze nog veel meer konden wanneer zij werden aangemoedigd!

Op het eind van de clinic kregen de kinderen nog wat lekkers en te drinken en kregen zij voor henzelf én hun ouders een kennismakingspas voor Health City mee, zodat zij nog eens terug kunnen komen om te sporten. En daarnaast hadden zij de dag erop nog een mooie herinnering: spierpijn van het harde werken!

Een doel van de buurtsportcoach is om onderwijs, sportaanbieders en organisaties met elkaar te verbinden om op deze manier kinderen meer en beter te laten sporten en bewegen, en ze lid te laten worden of te behouden voor sportverenigingen.

De buurtsportcoaches komen graag in contact met verenigingen die hun sport in het onderwijs of kinderopvang willen promoten. U kunt de buurtsportcoaches bereiken via email buurtsportcoach@waalwijk.nl.
Kijk ook eens op: www.facebook.com/buurtsportcoachwaalwijk

Deel dit bericht met je vrienden!