Gaat de ’80 van de Langstraat’ dit jaar wel door?

LANGSTRAAT – Elk jaar wordt de ’80 van de Langstraat' georganiseerd. Deze vindt dit jaar eigenlijk plaats op 11 en 12 september. Door de maatregelen omtrent het coronavirus is het nog wel de vraag of het dit jaar doorgaat.

Vorig jaar kon de ’80 van de Langstraat' ook al niet doorgaan. “Ik heb besloten met het bestuur om na de persconferentie van 23 februari een knop door te gaan hakken”, geeft voorzitter Tijs van Beurden aan. Het bestuur wil met deze vroege keuze duidelijkheid verschaffen aan iedereen, op dit moment is de voorzitter vooral druk bezig met het overleggen met de gemeentes en de GGD over wat de beste keuze is. “We beseffen ons heel goed dat wij een heel groot evenement zijn die veel mensen aantrekt”, zegt hij.

Voorbereiding

De voorbereiding voor de ’80 van de Langstraat' is enorm, de organisatie werkt er het hele jaar aan. “Wij werken toe naar 11 en 12 september en dan hebben we een kleine twee à drie weken rust om te evalueren en vervolgens gaan we daarna alweer alles plannen en regelen voor de eerstvolgende editie. Het is dan extra zuur dat het elke keer zo niet door kan gaan.” De ’80 van de Langstraat' is voor iedereen. “De ’80 van de Langstraat' is ook een feest, als de regering bepaalt dat evenementen door kunnen gaan zonder publiek na 1 september, dan doen wij geen ’80 van de Langstraat'.”

Reacties

De ’80 van de Langstraat' behoort ook tot een van de grootste evenementen in de Langstraat. “Ik merk het ook aan de vrijwilligers, sponsoren en de deelnemers dat iedereen zit te poppelen om te gaan knallen, ik hoop dat het echt door kan gaan maar dan wel op een verantwoorde manier”, zegt hij. De vooruitzichten voor het evenementen zijn niet heel positief en rooskleurig. “Ik heb de komende weken nog wat overleggen staan en daarna ga ik richting mijn bestuur een advies uitbrengen. We kijken dan of de uitkomst van de persconferentie daarbij aansluit”, zegt Tijs. Daarna wil hij pas een knoop doorhakken samen met het bestuur.