Geen artiesten meer in de Efteling tijdens zomeravonden

KAATSHEUVEL - Vanaf dit jaar stopt de Efteling met de programmering van “bekende” artiesten tijdens het Negen Pleinenfestijn, ook wel de zomeravonden genoemd. De zomeravonden in de Efteling krijgen een andere invulling. De Efteling breekt daarmee met een jarenlange traditie.

De Efteling organiseert op zaterdagen tijdens het hoogseizoen het zogeheten Negen Pleinen Festijn. De eerste zomeravonden met optredens van bekende artiesten dateren van eind jaren 70. Bijna elk jaar organiseerde de Efteling dit soort zomeravonden, waarvan ze in de loop der jaren zijn uitgebreid van 4 avonden in augustus naar 9 zomeravonden tijdens het hele hoogseizoen. In de loop der jaren hebben vele bekende artiesten optredens verzorgd tijdens de zomeravonden. Van Jan Smit tot Wolter Kroes en van Jody Bernal tot O’Gene.

Een woordvoerder van de Efteling heeft tegenover Loon-op-zand.nieuws bevestigd dat er tijdens de zomeravonden geen bekende artiesten meer zullen optreden. “We zetten typisch Efteling Entertainment in, verdeeld over het hele park”. Het programma van dit jaar wordt binnenkort bekendgemaakt. Er zal niet alleen entertainment te zien zijn op de Negen Pleinen maar ook op de paden van en naar de diverse pleinen toe.

Voorheen was er tijdens het Festijn een groot podium te vinden op de Brink, in het midden van de Efteling. Daar wordt nu de nieuwe attractie Symbolica gebouwd. “Vanwege de bouw van Symbolica hebben we het een en ander moeten aanpassen en terug naar de Speelweide waar het podium tot 10 jaar geleden stond was voor de Efteling geen optie”, aldus de Efteling-woordvoerder.

Bron: Loon op Zand Nieuws

Deel dit bericht met je vrienden!