Geen extra eisen verkoop mavo Heusden

HEUSDEN - Heusden blijft met het Creatief Centrum in de vesting meedenken over een andere ruimte voor z’n activiteiten. En als die locatie belemmeringen kent, zal de gemeente proberen die weg te nemen. Dat heeft wethouder Margo Mulder (PvdA) toegezegd. Maar Heusden gaat níet wachten met eventuele verkoop van het huidige onderkomen aan de Demer totdat de uitgangspunten van de nieuwe Cultuurnota zijn vastgesteld. Een motie daarover van D66, CDA en Heusden Transparant is weggestemd.

Het Creatief Centrum moet weg uit de oude mavo aan de Demer in Heusden. De gemeente wil het gebouw verkopen, zo is eerder al besloten, en eventueel op voorhand al slopen. De grond kan een mooie plek zijn voor sociale woningbouw.

Maar het pand is nog niet verkocht en oppositiepartijen D66, CDA en Heusden Transparant willen dat het Creatief Centrum mag blijven zitten, totdat er helderheid is over verkoop én over de herontwikkeling van het gebiedje. Ook zouden eerst de hoofdlijnen van het nieuwe cultuurbeleid helder moeten zijn. Want het zou immers kunnen dat juist de oude mavo daarin een belangrijke rol krijgt.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!