Hennepkwekerij aangetroffen in Tilburg

TILBURG - Zondagmorgen 20 december 2015 is de brandweer van Tilburg uitgerukt naar een appartement op de derde woonlaag van een complex aan het Professor de Moorplein uit. De brandweer schaalde op naar middelbrand en rukte met groot materieel uit.

De brand was gelukkig snel onder controle. De brand is ontstaan in de meterkast waar de stroom op knullige wijze illegaal werd afgetapt. In de woning is een hennepkwekerij met bijna 400 planten aangetroffen.

Door de brand smolt een deel van de waterleiding waardoor er een flinke lekkage ontstond. Dit heeft tot gevolg gehad dat er water naar beneden is gestroomd. Ook de lift moest buiten gebruik worden gesteld. De bewoner is niet thuis aangetroffen en is nog niet gevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Het gevaar voor brand is één van de elementen waarom de politie en gemeente intensief controleren op de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Tips over dergelijke plantages kunnen worden doorgegeven via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit bericht met je vrienden!