Heroes of the Cruijff Court

WAALWIJK - Met de organisatie van een voetbalevenement voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs hebben negen jongeren uit Waalwijk een 8 weken durende opleiding tot ‘Heroes of the Cruijff Court’ afgerond. Het gelijknamige Community Program heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij de wijk en het Cruijf Court.

Het evenement werd gehouden op zondag 26 juni op het Cruijff Court in Waalwijk en bestond uit een toernooi met verschillende voetbaltechnische side events. Alle Heroes waren al vroeg op de dag aanwezig om alles voor te bereiden. Getuige de inschrijving van 8 teams was het onderdeel ‘werving deelnemers’ goed aangepakt. Alle deelnemers waren onder de indruk van de Opening van het evenement. Hierin las een van de Heroes een verhaal voor over de Kracht van Sport. Het verhaal, een persoonlijke ervaring van Johan Cruijff, ging over een kind met het syndroom van Down dat door Johan werd gestimuleerd om te gaan sporten en wat deze sport betekende voor de ontwikkeling van dat kind.

Daarna gingen de wedstrijden van start. In twee poules werd gestreden om originele prijzen. De finale wedstrijd, die door buurtsportwerker Erdem Altin live van commentaar werd voorzien, ging tussen JFC All Stars en FC Cruijff. Het werd een spannende wedstrijd waarin eerstgenoemde aan het langste eind trok en de 1e prijs, bowlen bij het ’t Bourgondisch Hof met een drankje en frietje, in ontvangst mocht nemen. De verliezers mochten onder het genot van hun prijs, een drankje en frietje bij snackcorner De Zwijs, hier de derde helft uitzitten. De sportiviteitsprijs werd uitgereikt aan het team Girls United.

Deel dit bericht met je vrienden!