‘Het alsof we weer examen moeten doen’ (video)

WAALWIJK - Deze vrijdag opent Winterdijk30B haar deuren weer voor concerten. Zangeres Elrieke zal dan een optreden verzorgen in het Waalwijkse kunst- en cultuurpaleisje. Een bijzondere dag, vinden de eigenaren Alfred van de Pas en IngerMarlies Leeuwenburgh. "Maar we hebben er heel veel zin in.”

Het zal vast even wennen worden, vrijdagavond, wanneer het stemgeluid van zangeres Elrieke weerklinkt door de buitenruimte van Winterdijk30B. Gewoonlijk biedt de overdekte tuin plaats aan tientallen gasten.

Veel zin in
Vrijdagavond stokt de teller bij dertig. “Meer mensen mogen er vanwege de coronamaatregelen niet in”, zegt eigenaar Alfred van de Pas. “Maar we laten ons humeur er niet door verpesten, hoor. We hebben er heel veel zin in.”

Zijn vrouw, mede-eigenaar IngerMarlies Leeuwenburgh, kan het slechts beamen. Natuurlijk beseft zij dat het concert anders zal zijn dan anders. Al was het maar omdat de toeschouwers niet kunnen staan en alleen zittend vanaf een tafeltje mee kunnen swingen op het stemgeluid van de in de regio Waalwijk razend populaire zangeres.

Toch contact
Maar dat betekent niet dat de stemming er minder om zal zijn. “Je zult zien dat mensen toch met elkaar in contact komen, ook al zitten ze ieder aan een tafeltje. Die interactie zal er gewoon blijven, denken we. Het wordt gewoon een prachtige avond, dat weten we zeker. Met Elrieke is het altijd leuk, weten we uit ervaring.”

Winterdijk30B was 2,5 maand noodgedwongen dicht vanwege het coronavirus, dat ook niet aan Waalwijk voorbijging. Vandaar de gezonde opwinding bij Alfred en IngerMarlies, voorafgaand aan het uitverkochte optreden van Elrieke. “Het lijkt wel alsof we weer opnieuw opengaan”, stellen ze in koor. “Of, nóg treffender: Alsof we weer examen moeten doen. Het zal best even spannend zijn hoe alles gaat lopen.”

Deel dit bericht met je vrienden!