Het Tachos van Hans van Dijk promoveert naar BeNe-league: ‘Genieten staat voorop’

WAALWIJK - Op zaterdagavond 14 mei werd Red-Rag Tachos Eredivisiekampioen. Hierdoor promoveert het team naar de BeNe-league. “We weten wat ons te wachten staat en we gaan met dezelfde tactiek verder,” vertelt Hans van Dijk, de trainer van de Heren 1.

Van Dijk en zijn team wisten dat ze een goede ploeg zijn en het andere teams mo

eilijk konden maken. “De eerste drie wedstrijden in de Eredivisie waren moeilijk en wisselvallig. Daarna hebben we wat zaakjes aangepast. Uiteindelijk hebben we een heel goede reeks gespeeld. Daardoor groeide het vertrouwen en toen bleven we winnen. We kwamen in een soort flow terecht.” Daardoor heeft het team 25 keer aan één stuk gewonnen. Van Dijk denkt dat het een vrij unieke prestatie is. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Eredivisiekampioen
De ploeg had niet verwacht kampioen te worden in de wedstrijd tegen Feyenoord. Doordat de grote rivaal, Houten, verloor, was dit mogelijk. “Houten speelde eerder, dus we wisten na een kwartier in onze wedstrijd dat ze verloren hadden en dat als wij zouden winnen, we kampioen zouden zijn. Dat was heel speciaal.”

Laatste wedstrijden
Na de kampioenswedstrijd heeft het team op maandag 16 mei nog een wedstrijd gespeeld. Daarna volgt nog één uit- en één thuiswedstrijd. Allemaal formaliteit natuurlijk, want punten pakken is niet meer noodzakelijk. Tijdens deze wedstrijden wil Van Dijk iedereen laten spelen, zodat de spelers die minder aan bod zijn gekomen ook minuten maken.

Op 21 mei is de laatste thuiswedstrijd, tegen een sterke ploeg: BFC. “Wel leuk om voor je eigen publiek iets moois neer te zetten. De druk is eraf, je weet dat je kampioen bent. Maar je bent een sporter dus wil je iedere wedstrijd winnen.” Op 16 mei heeft het team de winst al gevierd, maar de thuiswedstrijd krijgt ook een feestelijk randje. “Het wordt een mooie zaterdag. Voor de wedstrijd gaan we met de ploeg en het management een hapje eten. En vanuit de vereniging is er een dj geregeld voor na de wedstrijd.”

BeNe-league
“Dit is de eerste keer dat we naar de BeNe-league promoveren. Dat is echt geweldig. Het is moeilijk om kampioen te worden, maar als dat zo is moet je er volop van genieten. Dus dat is wat we gaan doen.” Volgend seizoen wordt het voor Red-Rag Tachos een heel ander jaar. Van Dijk verwacht qua resultaten een moeilijk seizoen, omdat er veel goede ploegen zijn. Daarom wil hij de basis houden waarin ze succesvol waren: “Ontspannen blijven, hard werken waar het nodig is en plezier hebben. Het is alleen een stapje hoger dan nu, maar we hebben het verdiend.” Van Dijk ziet de BeNe-league vooral als een leerschool, maar hij wil nu eerst genieten en daarna weer voorbereiden.

Voorbereiden
Het team heeft ter voorbereiding wedstrijden tegen andere BeNe-league-ploegen. Op die manier hebben ze een beeld van de andere teams en hoe zij spelen. “Het is niet veel anders dan vorig jaar, want wat heeft gewerkt, moeten we vooral blijven doen. We moeten er niet te veel druk op gaan leggen en lekker gaan genieten.”

Eén team één taak
Van Dijk vindt dat iedereen aan spelen toe moet komen en iedereen erbij betrokken moet zijn. “Iedereen kan altijd zichzelf zijn. We willen wel goed presteren en hard werken, maar genieten staat voorop. Daarna gaan we kijken of we iets kunnen bereiken. Dat is de kracht geweest dit seizoen.”

Deel dit bericht met je vrienden!