Hoe Holle Bolle Gijs tropisch Kaatsheuvel overstemde

KAATSHEUVEL – Het kwik in Brabant oversteeg vanmiddag de 35 graden. Ook in Kaatsheuvel vielen de mussen zo’n beetje letterlijk van het dak. Langstraat Media trok -op badslippers- naar het dorp en stelde de vraag: ‘Hoe komt Kaatsheuvel de tropische hitte door?’

Uitgestorven straten in het centrum van Kaatsheuvel, deze tropische middag. Ja, enkele mensen doen hun noodzakelijke boodschappen. En ja, de ijsboer op de hoek heeft behoorlijk wat klandizie. Maar verder is het vooral een schreeuwende stilte die door het dorpshart van de Brabantse plaats waait. Wie goed luistert kan vanaf hier Holle Bolle Gijs zelfs horen smeken om een papieren lekkernij. “Het is geen doen dit”, puft een jongeman.

Voor de gelegenheid heeft de man -gestoken in Hawaii-blouse- zojuist maar een extra busje deodorant gekocht bij een drogisterij. Als passende remedie tegen de zweetparels die al dagen als riviertjes van zijn lijf stromen. “En bij deze inspanning wilde ik het vandaag graag laten”, schampert hij. “Ik zoek zo meteen weer de schaduw op. Dat is het enige middel om deze dagen door te komen voor mij.”

Even verderop, in de Peperstraat, is het al tenminste zo heet. Dat merkt ook een dame, die er haar hondje Bobby uitlaat. Toch probeert zij er maar het beste van te maken vandaag. ,,Je kunt niet anders, hé”, zegt ze. “Blijven lachen; dan kom je zelfs een dag als vandaag wel door.”

Al heeft een jonge vrouw, die een paar meter verderop voorbij stiefelt, een veel beter idee: twee airconditioners inslaan. “Eentje voor boven in mijn huis en eentje voor beneden”, zegt ze. “Dan wacht ik daar lekker in de koelte af tot de hitte uit het land is verdreven. En ondertussen nog een paar duiken nemen in het zwembad natuurlijk.”

Deel dit bericht met je vrienden!