Hoe Trump en het coronavirus twee Waalwijkse dansfanaten dwarsbomen (video)

WAALWIJK - Ze hadden nog wel zulke mooie plannen, de Waalwijkse dansschoolhouders Rémi Janssen en Debbie Janssen-Krewinkel. Het stel zou eind augustus naar Amerika gaan om in Austin Texas een franchise-vestiging van de Fred Astaire Dansschool te beginnen. En toen brak de coronacrisis uit…

“Of we die mop kennen van die Waalwijkse dansschoolhouders die naar Amerika zouden gaan?”, antwoordt Debbie Janssen-Krewinkel, een lach om haar mondhoeken gekruld. “Jazeker. Die gingen niet.”

Zelfspot
Nee, Debbie is heus niet vies van een vleugje zelfspot nu het najagen van haar Amerikaanse droom er voorlopig niet in zit. “Maar”, stelt ze resoluut op de vraag of het alsnog zover komt. “Binnen vijf jaar is onze dansschool daar net zo’n begrip als dat het nu is in Waalwijk.”

Voorlopig kunnen de plannen om naar Amerika te vertrekken echter de koelkast in. Debbie en Rémi, die al twaalf jaar de populaire Dansstudio Waalwijk bestieren, kunnen Nederland niet uit vanwege het coronavirus. En al zouden ze dat wel mogen; Austin Texas komen ze voorlopig niet in. De Amerikaanse president Donald Trump heeft hun visa tot nader order ingetrokken vanwege datzelfde coronavirus. “En dat is heel erg balen natuurlijk”, zegt Debbie, die haar dansschool per 1 september van dit jaar verkocht heeft aan de broers Marcel en Sander Daamen. “Het is te hopen dat er snel een oplossing komt.”

Droom
Want dat ze alsnog zullen gaan, staat voor de lenige dansfanaten vast. Desnoods huren ze vanaf 1 september eerst nog een paar maanden een huis in Waalwijk of omgeving. “Het is altijd mijn droom geweest om naar Amerika te emigreren. Als middelbare scholier wilde ik al een jaartje sfeer proeven, maar toen wilde mijn moeder niet dat ik zou gaan”, stelt Debbie. “Nu is voor ons het moment aangebroken om alsnog te gaan.”

Nou ja, nu. Binnenkort dan. Of toch in elk geval snel. Het stel is daarbij afhankelijk van de grillen van het coronavirus, dat op dit moment zo’n beetje de hele wereld plat heeft gelegd. En van Trump, de Amerikaanse president, die hun visa goed zal moeten keuren. Rémi Janssen: "We zijn en blijven positief. We gaan er vanuit dat er snel een moment komt dat de economie weer een beetje gaat draaien. We snakken ernaar om onze droom na te jagen. Zodra we dat vliegtuig in kunnen stappen naar de USA, gaan we.”

Deel dit bericht met je vrienden!