Ik wens… in hartje Dongen

DONGEN- Het is voor iedereen natuurlijk een heel moeilijk jaar geweest. Een jaar waarin veel dingen zijn gebeurd. Mensen werden ziek, er kwamen maatregelen en de horeca moest verplicht dicht. Dat laatste gebeurde tot groot ongenoegen van de eigenaren. Maar de ondernemers pakken het nu anders aan. In plaats van te gaan klagen over de maatregelen, verzinnen ze nu creatieve dingen om de lol er een beetje in te houden. Zo heeft Café Janssen en Janssen uit Dongen een wensboom neergezet voor de deur.    

Mooi initiatief
Eetcafé Janssen heeft voor de Dongenaren een mooi initiatief bedacht. Er staat een wensboom in hartje Dongen bij het café waar iedereen zijn of haar wens in kan hangen. “We zijn op het idee gekomen om dit te doen, omdat we graag iets wilden doen voor de Dongenaren,” vertelt eigenaresse Danouk Sterkens.

Ook Janssen en Janssen heeft een heel zwaar jaar, maar omdat dit allemaal is gebeurd kunnen ze dit nu wel doen. “Normaal gesproken hebben we hier best veel feestjes rond deze tijd, en om dan een wensboom weg te zetten leek ons geen goed plan. Dan zie je er op het einde van de avond alleen maar fietsen in hangen in plaats van wensen,” aldus de eigenaresse. 

 Reactie van de Dongenaren
“De reacties van de Dongenaren waren heel fijn. De reacties op facebook waren erg positief en er zijn al wat mensen langsgekomen om te kijken of om er iets in te hangen,” vertelt Sterkens. De eigenaresse vertelt ook dat het fijn is voor mensen om er even uit te gaan. Zo kunnen ze nu naar de wensboom komen kijken. 

 Wat gaat er met de wensen gebeuren?
“Wat we met de wensen willen doen weten we nog niet, veel mensen vroegen aan ons of dat we wensen uit wilden laten komen. Dit vonden we wel een moeilijke vraag want wij kunnen ons natuurlijk door dit afgelopen jaar ook niet alles meer permitteren. Nu staat de wensboom er dus als mooi gebaar voor de Dongenaren en wie weet wat er uiteindelijk nog uit zal ontstaan,” vertelt Danouk Sterkens.

Deel dit bericht met je vrienden!