Inwoners met bijstandsuitkering gestegen

WAALWIJK - Het aantal inwoners van De Langstraat dat een bijstandsuitkering krijgt is het afgelopen jaar gestegen, maar minder snel dan in de meeste andere gemeenten.

In Waalwijk, Heusden en Loon op Zand zaten vorig jaar 1.614 mensen in de bijstand, 1,3 procent meer dan een jaar eerder. Landelijk was de stijging 3,7 procent.

Baanbrekers (sociale dienst in De Langstraat) zegt streng te controleren aan de poort. “We kijken of mensen recht hebben op een bijstandsuitkering, of er echt geen andere mogelijkheden zijn, en we zijnen ze op Talent2Work.”

Talent2Work is een banenproject van Baanbrekers, gemeenten en ondernemers in De Langstraat. Samen proberen ze zoveel mogelijk mensen weer aan het werk te helpen. En dat werpt zijn vruchten af. Vorig jaar konden 373 mensen weer aan de slag bij een bedrijf in de regio. Het gaat dan bijvoorbeeld om banen in de logistiek, schoonmaak, productie en groenvoorziening.

Opvallend is dat het aantal jongeren in de bijstand toeneemt, van 111 mensen in 2014 naar 165 personen vorig jaar. Landelijk is dat ook een trend. Het aantal 45-plussers in de bijstand daalde in De Langstraat, terwijl het landelijk juist steeg.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!