ISK vestigt zich in BaLaDe

WAALWIJK - Multifunctioneel centrum BaLaDe is een nieuwe gebruiker rijker. De Internationale Schakelklas (ISK) gaat in twee lokalen lesgeven aan jongeren van 11 tot en met 18 jaar die nieuw zijn in Nederland.

De ISK geeft les aan leerlingen van 11 tot 18 jaar die geen of niet genoeg Nederlands spreken om naar een gewone middelbare school te gaan. Vaak zijn het kinderen met een officiële status als vluchteling. Ze krijgen ongeveer 32 uur les per week en leren naast veel Nederlands ook over de voor hen nieuwe samenleving. Doel is om de leerlingen in twee jaar door te laten stromen naar voortgezet onderwijs of MBO.

De ISK telt in Waalwijk nu 95 leerlingen en groeit naar verwachting de komende tijd verder. De huidige locatie van de St. Clemensschool aan de Baardwijksestraat is daarvoor te klein. Stichting Willem van Oranje, waar de ISK onder valt, ging daarom in gesprek met de gemeente Waalwijk (verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen) en wooncorporatie Casade over een mogelijke oplossing. Die vonden de drie partijen in multifunctioneel centrum BaLaDe.

De locatie St. Clemensschool blijft het hoofdgebouw voor de Internationale Schakelklas, BaLaDe is de dependance. Vanaf maandag 21 maart starten de lessen van het ISK in BaLaDe. Zo’n 30 kinderen lopen dagelijks op leswisselmomenten tussen de hoofdlocatie en de dependance.

Bron: waalwijk.nieuws.nl

Deel dit bericht met je vrienden!