Jeugdvoetballers: ‘Hier hebben we al die tijd op gewacht’ (video)

KAATSHEUVEL - Na twee maanden van noodgedwongen thuiszitten mag de jongste jeugd van VV DESK weer voetballen. En dat, zo leerde een bezoekje aan sportpark Eikendijk in Kaatsheuvel, is iets waar twee maanden lang naar is uitgekeken. “Eindelijk mogen we weer!”

Gedecideerd banjert keeper Floris sportpark Eikendijk op. Twee maanden lang heeft hij zo’n beetje alleen zijn huis van binnen gezien. Maar nu, een zwoele woensdagavond in mei, is het alsof hij nooit is weggeweest op het terrein van VV DESK in Kaatsheuvel. Hij kent er de weg op zijn duimpje. “Ik heb heel veel zin om weer te gaan keepen”, zegt de in een Bayern München gestoken doelman van de Brabantse amateurclub. “Ik kan niet wachten totdat de training gaat beginnen.”

Vrolijkheid
Het enthousiasme van Floris symboliseert het algehele gemoed van de VV DESK-voetballers. Vanwege de coronacrisis was voetballen en trainen lange tijd onmogelijk. En daarmee dus ook het contact met vriendjes uit het elftal. Nu zien ze elkaar weer. Het stemt iedereen zichtbaar vrolijk. “Eindelijk”, zegt Esther van der Woerd, moeder van de jonge keeper, en bestuurslid van de club uit Kaatsheuvel. “Fantastisch dat die kinderen nu weer allemaal met elkaar op dat veld kunnen staan.”

Een bijzondere dag is het. Voor de voetballers, voor de bestuursleden; voor iedereen. Zelfs wethouder Frank van Wel maakt van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen tijdens de eerste training op de velden van VV DESK. “Goed dat de jeugd weer mag sporten”, stelt hij. “Daar is iedereen blij mee.”

Lang op gewacht
Anders dan anders, dat is het alleen wel. Op de club douchen zit er voorlopig niet in voor de spelers van VV DESK. En ook de kantine blijft uit gezondheidsoverwegingen nog gesloten. Maar geen voetballer die zich er druk om lijkt te maken. Simpelweg omdat zij al lang blij zijn dat ze na maanden van thuis zitten weer hun acties kunnen maken op het gras van hun lievelingsclub. “Hier hebben we al die tijd op gewacht”, besluit Floris, de wangen rood van alle inspanning tijdens zijn rentree binnen de lijnen. “Hopelijk mogen we snel weer.”

Deel dit bericht met je vrienden!