Kinderen sluiten ‘Scoren voor Gezondheid’ in stijl af

WAALWIJK - Het project Scoren voor Gezondheid van stichting Samen RKC, de maatschappelijke afdeling van RKC Waalwijk, is op woensdag 8 en donderdag 9 juni afgesloten in Waalwijk. Gedurende zestien weken kwamen tijdens dit project verschillende thema’s met betrekking tot voldoende beweging en gezonde voeding aan bod. Scoren voor Gezondheid was enkele jaren geleden een landelijk concept dat uiteindelijk door Samen RKC en GGD Hart voor Brabant verder is uitgewerkt. Hierdoor is het een geïntegreerd programma geworden voor de basisscholen en regionale sportverenigingen uit Waalwijk en omstreken.

Ruim 950 kinderen van 11 verschillende scholen werden voor deze afsluiting verdeeld over twee dagdelen. Met een heerlijk zonnetje werd er op beide dagen van 09.00 – 12.00 uur gesport in de voetbaltempel van Waalwijk. In samenwerking met regionale sportverenigingen (RYU Martial Fitness, Astir Dance Art, Gymnia en Hapkido Asahi) stond er een groot scala aan activiteiten op het kunstgrasveld van RKC Waalwijk. Naast deze demonstraties, stonden er ook verschillende opblaasbare attracties en mocht het voetballen, trefballen en het welbekende touwtrekspel natuurlijk niet ontbreken. Dankzij de kinderen, hun begeleiders van SG de Overlaat en KW1C Den Bosch en de vrijwilligers van de amateurverenigingen was er een gezellige en sportieve sfeer. “Dit was alweer de 3de editie die door Samen RKC is georganiseerd en nog steeds zijn we groeiende in deelnemersaantal en wordt de kwaliteit ieder jaar beter. In samenwerking met GGD Hart voor Brabant proberen we daarnaast ook metingen uit te voeren middels een enquête en een schoolprofiel. Op deze manier wordt er ook geprobeerd om na afloop van het project nog altijd aandacht te besteden aan onderwerpen zoals overgewicht en gezonde voeding” aldus de coördinator van Samen RKC.

Mede door de bijdrage van de provincie Noord-Brabant, Gemeente Waalwijk en RKC Waalwijk hebben de scholen afgelopen jaren genoten van dit geweldige project. Voor de komende jaren worden er op dit moment gesprekken gevoerd zodat het project gecontinueerd kan worden.

Deel dit bericht met je vrienden!