Kleijngeld: ‘Ook komende jaar ga ik ervoor’ (video)

WAALWIJK - Burgemeester Nol Kleijngeld heeft bewust voor dit moment van afscheid gekozen. “Zodoende heeft de gemeenteraad de tijd een nieuwe profielschets op te stellen.”

Kleijngeld kondigde donderdagavond zijn afscheid aan per 2 juli 2021. Bij dat afscheid is hij 14 jaar burgemeester geweest van de gemeente Waalwijk. Eerder was hij al wethouder en raadslid in de gemeente namens de PvdA.

“Burgemeester zijn van de gemeente waar jezelf bent geboren, is het mooiste vak dat je kunt bedenken, en daarom zoek ik met dit filmpje contact met jullie persoonlijk”, vertelt hij in de video.

De vraag of hij nog burgemeester zou blijven, werd hem onlangs ook bij het Parkpaviljoen gesteld, geeft hij aan in de toespraak. “Hoe lang blijf je nog doorgaan? Je blijft toch nog wel een tijdje onze burgemeester?”, werd hem gevraagd. “Toen moest ik het antwoord schuldig blijven. Maar nu kan ik het wel vertellen.”

En die boodschap is dus dat hij aan zijn laatste jaar als burgemeester is begonnen. “Zojuist heb ik de gemeenteraad meegedeeld dat ik met ingang van 2 juli 2021 mijn ontslag bij Koning Willem-Alexander wil indienen.”

Kleijngeld heeft bewust voor dit moment gekozen. “De gemeenteraad heeft zodoende de tijd om een nieuwe profielschets voor een nieuwe burgemeester op te stellen en zijn rol in deze procedure te vervullen.”

Dat hij nu een jaar aanblijft, terwijl zijn afscheid is aangekondigd, doet niks af aan zijn inzet, maakt hij duidelijk. “Ook het komende jaar ga ik ervoor. Want de gemeente Waalwijk is het dubbel en dwars waard.”

Volgens de burgemeester staat de gemeente er relatief goed voor. ”Zelfs in deze onzekere tijd, vooral dankzij ons allen, de bevolking van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.”

Deel dit bericht met je vrienden!