Komst speelautomatenhal in Waalwijk nog niet zeker

WAALWIJK – Novo Gaming heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het graag een speelautomatenhal zou willen vestigen in Waalwijk. Die wens heeft echter volgens het college van B en W geen enkele rol gespeeld bij de gesprekken over de vestiging van het hoofdkantoor van het moederbedrijf van Novo Gaming (Novomatic) in Waalwijk.

De speelautomatenhal van Novo Gaming is opgenomen in het plan van de Waalwijkse ondernemer Ted van den Besselaar voor de bouw van een vermaakscentrum aan de Prof. Asserweg op bedrijventerrein Zanddonk. Behalve een speelautomatenhal moeten er in het complex nog een bioscoop, een wereldrestaurant en twee fastfoodzaken komen.

Het plan leidde tot een reeks schriftelijke vragen van SGP’er Richard Tiemstra. Hij suggereerde daarbij dat B en W met Novo Gaming afspraken hebben gemaakt over de vestiging van een speelautomatenhal in Waalwijk.

In hun reactie en op de vragen melden B en W dat er op geen enkele manier toezeggingen zijn gedaan. Novo Gaming heeft volgens hen wel geïnformeerd naar de mogelijkheden. Het college heeft er toen op gewezen dat een speelautomatenhal alleen mogelijk is als de raad daarmee akkoord gaat.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!