Krijgt De Kinderboom een ANWB-verkeersplein? (Video)

KAATSHEUVEL -  Meer dan driehonderd verschillende basisscholen in Nederland hebben zich aangemeld voor een ANWB-verkeersplein op een schoolplein. Het ANWB verkeersplein is voorzien van onder andere een zebrapad en verkeersborden. Dit wordt gedaan om kinderen op jonge leeftijd veilig kennis te laten maken met het verkeer. Uiteindelijk wint in elke provincie de basisschool met de meeste stemmen.

De Kinderboom in Kaatsheuvel

Een van de scholen die meedoet aan de wedstrijd is De Kinderboom in Kaatsheuvel. "Eigenlijk moest ons terrein gesloopt worden, maar omdat er meer kinderen bij kwamen, konden we de school behouden. We moeten alleen de speelplaats renoveren en een ANWB-plein is een prima alternatief voor de kinderen", laat Yvonne Mutsaers van De Kinderboom. Je kunt hier stemmen op de basisschool

Op een verkeersplein doen kinderen in een veilige omgeving ervaring op met verkeersvaardigheden zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde. Uit recent onderzoek van de ANWB blijkt dat ongeveer de helft van de leraren en weggebruikers vindt dat de fietsveiligheid van kinderen is afgenomen.

 

Deel dit bericht met je vrienden!