Ladies Circle de Leest zet kinderen in het zonnetje tijdens kerst (fotoslide)

LANGSTRAAT – Ladies Circle de Leest is al een aantal jaren bezig met een initiatief om kinderen van de voedselbank in het zonnetje te zetten met kerst. Actie de Kerstwensboom vindt dat ieder kind een cadeau verdient tijdens de kerst. Dit jaar was dat in een digitaal jasje.

Ieder jaar mogen kinderen van de voedselbank hun wensen ophangen in een kerstboom. Op de lijstjes mag ieder kind drie wensen opschrijven voor een kerstcadeau. De kerstbomen staan bij verschillende scholen in de Langstraat. Mensen kunnen dan de lijstjes bekijken en cadeautjes kopen voor ze. Dit jaar gebeurde dat online omdat er geen ouders naar school mochten.

Online wenskaartjes
Nadat de kinderen hun lijstjes online hadden ingevuld, hebben de Ladies de verschillende lijsten met wensen opgestuurd naar de scholen. De ouders konden zo alsnog cadeaus kopen voor de kinderen en zo kwamen de  wensen in vervulling. In totaal hebben 165 kinderen cadeaus gekregen. De cadeaus gingen naar de kinderen van de voedselbanken Waalwijk, Loon op Zand en Drunen.

“Dit jaar hebben we ook sponsorgeld gekregen en daarom hebben we voor elk gezin nog een kerststol kunnen verzorgen”, zegt Suzanne van de Ladies van Circle. “De actie is dit jaar boven verwachting verlopen ondanks dat het online was, mensen hebben ons toch kunnen vinden en de cadeaus waren nog nooit zoveel als de andere jaren”, zegt ze.

De Ladies dit initiatief zo belangrijk dat ze het nog een aantal jaren voort willen zetten. “We vinden deze actie elk jaar zo belangrijk dat zelfs oud-leden van de Ladies Circle nog steeds meehelpen om de cadeaus in te pakken." Op de onderstaande foto's is de actie van de Ladies te zien.

Deel dit bericht met je vrienden!