Leer- en werktheater in Het Klavier

KAATSHEUVEL - Burgemeester Luijendijk opent op vrijdag 15 januari 2016 in Het Klavier te Kaatsheuvel het leer- en werktheater van De Zoete Citroen om blijvende inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te bevorderen.

De werkloosheid kwam in november 2015 uit op 606 duizend personen. Dat is 6,8 procent van de beroepsbevolking. In de afgelopen tien maanden is de werkloosheid met gemiddeld duizend per maand toegenomen. Het leer- en werktheater van De Zoete Citroen geeft ondersteuning bij boventalligheid, ontslag, outplacement, re-integratie en blijvende inzetbaarheid.

Wekelijks wordt op vrijdagmorgen in Het Klavier te Kaatsheuvel een gevarieerd en interactief programma gepresenteerd dat duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt bevordert en werkzoekenden helpt bij het vinden van een baan. Bij dit leer- en werktheater wordt een groot aantal ondernemers betrokken die de problematiek van werkzoekenden een warm hart toedragen, het belang van blijvende inzetbaarheid op de arbeidsmarkt onderkennen en de economie van De Langstraat willen bevorderen.

Tijdens de opening door burgemeester Luijendijk van de gemeente Loon op Zand kunnen zowel werkzoekenden als werkgevers en andere geïnteresseerden kennis maken met de plannen en programma van dit leer- en werktheater. Bovendien worden er maar liefst drie CV-pitchvideo’s ter waarde van € 175,- per film onder de aanwezigen verloot.

Het theater is gehuisvest in Het Klavier, het multifunctionele gemeenschapshuis in de gemeente Loon op Zand, waar De Zoete Citroen zich met een kantoor gevestigd heeft. ‘In het theater bied ik elke vrijdagmorgen tussen 9.30 en 10.30 uur een programma dat bijdraagt aan de ontwikkeling van werkzoekenden en medewerkers uit regio De Langstraat’, legt Judith Deliën van De Zoete Citroen uit. Je kunt daarbij denken aan het inzetten van social media, het opstellen van een goed CV en het maken van een eigen video. En nog veel meer in het kader van solliciteren anno nu en blijvende inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

Ook komen werkgevers in de spotlight die zichzelf willen presenteren, een vacature hebben of hun ervaringen met sollicitanten willen delen. Het leer- en werktheater van De Zoete Citroen is de ideale omgeving om werkgevers en werkzoekenden met elkaar te verbinden en te netwerken. Een win-winsituatie.

De opening van het leer- en werktheater van De Zoete Citroen is gratis en openbaar en vindt plaats op vrijdag 15 januari a.s. tussen 9.30 en 10.30 uur in Het Klavier, Anton Pieckplein 4 te Kaatsheuvel. Meer informatie over dit leer- en werktheater en de opening ervan is te verkrijgen via Judith Deliën via judith@dezoetecitroen.nl, telefonisch via 06-127 548 39 of kijk op http://www.dezoetecitroen.nl

Deel dit bericht met je vrienden!