Leerlingen Cambreur College ontwerpen shotjeskoeler (Video)

DONGEN - Vier leerlingen van havo 4 op het Cambreur College ontworpen dit schooljaar een bijzonder product: een shotjeskoeler. De vier meiden wonnen samen met een ander groepje, dat een tacohouder had ontworpen, de opdracht.

Floor, Rosalie, Evy en Pleun mochten voor het vak HACO (Havisten Competent) hun creativiteit de vrije loop laten gaan. De opdracht luidde als volgt: “Van Schijndel Metaal daagt jou uit om een product te ontwerpen van plaatstaal." De twee winnende groepjes mochten hun product echt laten produceren, waardoor ze hun ontwerp en prototype hebben zien veranderen in een echte plaatstaalvariant.

Lachend vertelt Floor: "We mogen natuurlijk zelf nog niet eens drinken, maar we hebben het kunnen verantwoorden aan school door te zeggen dat er ook cola in kan, met een lekkere zak chips erbij. Het ontwerpen van de shotjeskoeler was veel leuker dan verwacht, want we vonden het op het begin nog een uitdaging om iets van staal te ontwerpen. Maar we zijn erg tevreden en hebben een dikke voldoende gekregen."

Deel dit bericht met je vrienden!