Leerlingen presenteren producten voor IBC

WAALWIJK - Leerlingen van het International Business College (IBC) van het Willem van Oranje College in Waalwijk hebben samen met Duitse leerlingen uit Unna inventieve producten bedacht voor een praktijkopdracht. Woensdagochtend mochten ze de producten presenteren. De leerlingen bedachten onder meer kauwgum van rubber en borden die je niet af hoef te wassen.

Na speeches van de Duitse delegatie mochten de elf groepjes hun fictieve producten zelf toelichten. “We hebben wel vaker presentaties gegeven, maar nog nooit in het Engels”, verklaart Willem-leerlinge Larah Hettema (15) haar klamme handen.

“We werken al zes jaar samen met Unna, maar dit is de eerste keer dat de officiële afsluiting van het project in Waalwijk, op onze school, plaatsvindt”, zegt docente Claudia Bastings van het IBC. Het IBC is een afdeling van het Willem van Oranje College waar havisten opgeleid worden voor het ondernemerschap. Ze moeten een prijs bepalen voor het fictie product dat ze bedenken, marktonderzoek doen, promotie verzorgen enzovoort. Het communiceren met de Duitsers ging tijdens de opdracht per Skype, maar dan verplicht in het Engels. Yannik Meyer (18) uit Unna heeft er veel van geleerd. “Goed samenwerken. En mijn Engels is absoluut vooruit gegaan”, zegt hij.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!