Lente sport met haar ezels: ‘Ze vinden het echt heel leuk’ (Video)

DE MOER - Hardlopen met ezels: niet iets wat je iedere dag ziet. Lente Poort uit De Moer doet het één keer in de twee weken. Het loopt ontspannend en is goed voor de conditie. Althans, als de dieren mee willen werken. "Soms zijn ze best wel koppig", lacht Lente.

Dat het af en toe moeilijk is om ze mee te nemen, wordt al snel duidelijk. Lente doet er alles aan om de dieren mee te nemen naar het bos, maar ze willen niet mee. Bathazar en Mok (zo heten de ezels) blijven liever op het gras, waar ze rustig kunnen grazen. Na een korte, vriendelijke smeekbede van Lente tegen de ezels lopen de dieren toch mee. Eenmaal in het bos zien de dieren het plezier er wel van in en lopen rustig mee met hun baasje.

"Ze vinden het wel echt heel leuk hoor, als ze er zin in hebben. Ze lopen alleen wel liever in het bos dan op het terrein waar ze grazen", geeft Lente aan. "Normaal gesproken loop ik zes kilometer met ze, alleen dan wel steeds korte stukjes. Dat vinden ze ook fijner en soms stoppen we zodat ze kunnen eten." Lente vindt het vooral leuk om recreatief te lopen met ze. "Een marathon zouden we nog niet kunnen, hoor", lacht ze.

Deel dit bericht met je vrienden!