Levenslang stadionverbod voor fakkelgooier

WAALWIJK - De toeschouwer die tijdens NAC Breda - RKC Waalwijk een brandende fakkel vanuit het uitvak in Vak I van het Rat Verlegh stadion gooide is door zowel RKC Waalwijk als NAC Breda bestraft met een levenslang lokaal stadionverbod. Tevens is hij, samen met enkele andere toeschouwers die betrokken waren bij vuurwerkincidenten in het uitvak, aangemeld bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod.

Directeur Remco Oversier licht toe: “Dankzij de duidelijke beelden en de goede samenwerking tussen NAC Breda en RKC Waalwijk hebben we snel kunnen schakelen en de daders kunnen identificeren. Na overleg met de KNVB en de FBO werd duidelijk dat we de dader die de fakkel heeft gegooid niet langer dan meerdere jaren konden weren middels een landelijk stadionverbod. Wij wensen als club echter absoluut niet geassocieerd te worden met dergelijk wangedrag en hebben de dader daarom een levenslang lokaal stadionverbod opgelegd. De overige daders die betrokken waren bij het afgestoken vuurwerk in het uitvak zullen tevens via de KNVB een landelijk verbod opgelegd krijgen, conform de daarvoor gestelde termijnen.”

Naar aanleiding van het incident wordt het vangnet boven het vak voorafgaand aan de play-offs wedstrijd tegen FC Eindhoven aangepast. Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC: "Door de goede samenwerking hebben wij de daders snel kunnen identificeren en kordaat op kunnen treden. Dit soort praktijken hoort niet thuis in een voetbalstadion. Ondanks dat het jarenlang goed is gegaan, wil NAC de situatie daar optimaliseren. De club zal daarom kosten maken om gepaste maatregelen te nemen om herhaling uit te sluiten."

Naast de opgelegde straffen hebben RKC Waalwijk en NAC Breda contact gezocht met de getroffenen. Zij krijgen ter compensatie voor de schrik nog een verrassing van beide clubs.

Deel dit bericht met je vrienden!