Lizzy van den Herik over opbrengst nummer voor goede doel en nieuw nummer

KAATSHEUVEL - Lizzy van den Herik besloot een paar maanden een liedje op te nemen (Flower in me) voor het goede doel. Nu we een tijdje verder zijn, blikken we met Lizzy terug op de actie en haar nieuwe nummer 'U care / Violin, die ze samen met een vriendin van school heeft opgenomen.

Kerstactie

Eind 2020 liet Van den Herik al weten geld in te willen zamelen voor het goede doel. Ze wilde met het nummer geld ophalen voor jonge vluchtelingen. De release vormde de aftrap voor haar actie ‘Love grows by giving'.  Ondertussen heeft Lizzy €626,- opgehaald met haar actie. Een mooi bedrag. "Dit zijn alleen de inkomsten van directe donateurs en nog niet eens van Spotify", geeft Lizzy met trots aan.

"Die komsten worden later pas berekend". Ze heeft in ieder geval haar doel bereikt, namelijk geld binnen halen voor het goede doel. Ik hoop in de toekomst meer van dit soort projecten te doen, want ik vind dit persoonlijk echt belangrijk." Lizzy trok met haar actie tot nu 44 donateurs, die tussen de €5,- en €100,- doneerden.

Nieuwe release 

Op zondag 7 februari bracht Lizzy een nieuwe hit uit: 'U care /violin'. "Samen met een vriendin (Dominique) van de Herman brood Academie heb ik het nummer gemaakt. We wilde laten zien dat liefde niet altijd goed hoeft uit te pakken. Soms denkt iemand de liefde te hebben gevonden, maar dan blijkt het toch niet de ware te zijn", zegt Van den Herik.

Het liedje is te beluisteren op Spotify, al heeft dat nog wel wat problemen opgeleverd in eerste instantie. "Het nummer werd eerst geplaatst op naam van een andere Lizzy, haha. Maar dat is gelukkig nu opgelost."  De carrière van Lizzy heeft sowieso wel een boost gekregen de laatste tijd. "Ik heb veel positieve reacties gehad op mijn nummer voor het goede doel ('super dat je het doet Lizzy' en 'we hebben veel waardering voor wat je doet' zijn twee van die reacties) en ook nu weer op mijn nieuwe nummer."

De komende periode gaat Lizzy van den Herik werken aan nieuwe projecten, al wil ze daar nog niet veel over kwijt. "Ik wil het wel echt geheim houden, haha, maar mensen gaan het binnenkort wel zien." Ook gaat Lizzy over een tijdje weer kijken naar goede doelen die ze kan steunen.