Loon op Zand pakt overlast regenwater aan

LOON OP ZAND - De gemeente Loon op Zand werkt aan een plan om het regenwater te beheersen. Twee zomers op rij liep het hemelwater tijdens een extreme stortbui op verschillende plaatsen vanaf de straat zo de huizen in.

"En dus moeten we er alles aan doen om voortaan droge voeten te houden. Zowel binnen onze dorpskommen als in het agrarische buitengebied”, opende wethouder Gerard Bruijniks (GemeenteBelangen) donderdag de informatie-avond.

Gemeente en burger kunnen, samen met de ZLTO en het waterschap, het nodige doen om de gevolgen te beperken. De oplossing zit niet alleen in grotere riolen en overstorten, maar met name in de inrichting van de openbare ruimte. Minder verstening en meer groen.

De eerste voorzieningen trof de gemeente in 2012 bij de Ecliptica in Loon op Zand, waar overigens een kapotte waterleiding begin deze week weer voor een overstroming zorgde. Groter van aanpak was de waterberging die eind vorig jaar onder de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel werd gelegd. Die heeft een capaciteit van 1,2 miljoen liter water.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!