Meer toeristen naar de Langstraat

LANGSTRAAT - De gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk willen meer toeristen en recreanten naar De Langstraat trekken.

Daar is een meer uniforme gebiedspromotie voor nodig en meer samenwerking tussen de toeristische bureaus. Een kwartiermaker gaat onderzoeken hoe dit het beste kan gebeuren. Dit hebben de colleges van burgemeester en wethouders van de vier gemeenten besloten.

De Langstraat biedt bewoners en bezoekers veel: monumenten, musea, natuurschoon, waterrecreatie, familieattracties, bijzondere evenementen en een uitgebreid winkelaanbod. Maar de informatie over de streek wordt vrij versnipperd aangeboden. Daarom bestaat er behoefte aan gezamenlijke, sterke gebiedsmarketing. Met als doel: meer toeristen en recreanten trekken.

In de huidige situatie is het Heusdens Buro voor Toerisme (HBT) verantwoordelijk voor de toeristische profilering van de gemeente Heusden. Binnen de gemeente Loon op Zand is VVV Kaatsheuvel-Loon op Zand-De Moer (KLM) actief. In de gemeenten Waalwijk en Dongen zijn Uitpunten gevestigd die zorgen voor de informatievoorziening richting de bezoekers en inwoners. In Dongen is daarnaast ook in museum De Looierij een informatiepunt ingericht. De vier gemeenten streven naar een professionele en efficiënte communicatie om het gebied nog sterker te profileren.

Bron: waalwijk.nieuws.nl

Deel dit bericht met je vrienden!